Termeni si conditii - Licitatii si Anunturi

Licitatii si Anunturi online
Licitatii si Anunturi - Minim.ro
(Simboluri:

L

=Licitatii  

A

=Anunturi)
 
1 EUR 4.4567 lei | 1 USD 3.2960 lei     (Istoric curs valutar BNR)

|

Licitatii si Anunturi Licitatii si anunturi - RSS

|

Licitatii Licitatii - RSS

|

Anunturi Anunturi - RSS

|
 
 

Termeni si conditii

Termeni si Conditii Minim.ro

Acest acord de utilizare contine reguli obligatorii, aplicabile oricarei persoane fizice sau juridice care utilizeaza serviciile Minim.ro sau acceseaza site-ul Minim.ro.

Prezentul acord intra in vigoare imediat dupa ce ati confirmat acceptarea prin bifarea casutei "Sunt de acord" din cadrul paginii de inregistrare.

Trebuie sa cititi, sa fiti de acord si sa acceptati toti termenii cuprinsi in cadrul acestui acord. Orice persoana care va dori sa utilizeze serviciile noastre nu va avea dreptul de a folosi aceste servicii fara acceptarea prezentului acord.

Minim.ro isi rezerva dreptul de a modifica prezentul acord. Anuntarea modificarilor se va face la rubrica "Stiri", cu indicarea tuturor modificarilor.

In cazul in care nu sunteti de acord cu noile modificari, aveti dreptul de a-l refuza unilateral, dar veti pierde accesul la serviciile acestui site. In cazul in care continuati sa utilizati serviciile site-ului nostru si dupa revizuire, acest lucru inseamna ca ati acceptat pe deplin termenii prezentului acord, inclusiv modificarile survenite.

1. Serviciile noastre pot fi utilizate de orice persoana fizica majora care are capacitatea juridica de a incheia un contract.

2. Termenul "licitatie pe Internet" este folosit in prezentul acord si in alte rubrici ale site-ului numai din comoditate si nu trebuie interpretat in sensul termenilor juridici "oferta" sau "licitatie".

3. Minim.ro nu este o "casa de licitatii" in sensul juridic al cuvantului. Astfel:
a) Minim.ro nu are statut de intermediar sau comisionar, neavand obligatii contractuale fata de acele persoane fizice care doresc sa vanda sau sa cumpere diverse articole;
b) Minim.ro nu realizeaza operatiuni de comert si de cumparare prin intermediul acestor licitatii;
c) Minim.ro nu promoveaza produse sau servicii ale unei terte parti.
In consecinta, Minim.ro nu are controlul asupra calitatii, acuratetii sau veridicitatii articolelor listate in acest site. Nu putem garanta faptul ca un vanzator sau un cumparator va incheia tranzactia. Astfel, nu putem asigura transferul de proprietate asupra unui bun in momentul incheierii unei licitatii.

4. Identitatea participantilor
Verificarea veridicitatii informatiilor despre un anumit utilizator pe Internet este dificila. De accea, nu putem sa garantam ca un utilizator este intr-adevar cine pretinde ca este. Inainte de a incheia o tranzactie, este bine sa contactati vanzatorul sau cumparatorul prin mijloacele puse la dispozitie in acest site. Sistemul nostru de comentarii a fost creeat pentru realizarea unei anumite reputatii pe site-ul nostru tocmai pentru ca dumneavoastra sa aveti unele minime informatii despre utilizatorul respectiv. Exista riscul sa aveti de-a face cu persoane minore sau cu falsa identitate. Prin folosirea acestui site, va asumati in totalitate acest risc. Minim.ro incearca sa reduca acest risc pentru dumneavostra prin intermediul serviciului de verificare al utilizatorilor.

5. Verificarea utilizatorilor
Verificarea utilizatorilor este un sistem unic in Romania si aduce cu sine o siguranta sporita in ceea ce priveste identitatea partenerului dumneavostra de licitatii. Informatii suplimentare despre verificarea utilizatorilor le gasiti in sectiunea de "Stiri" a site-ului. Toate datele suplimentare (CNP, serie si numar act identitate, data eliberarii etc.) gasite pe documentele cerute la verificare raman strict confidentiale.

6. Fara a limita protectia legala, noi ne rezervam dreptul de a suspenda sau anula calitatea de membru al Minim.ro in cazul in care avem dovada infaptuirii unor acte ilegale referitoare la Minim.ro sau la utilizatorii serviciilor noastre.

7. Pentru a putea vinde pe Minim.ro trebuie sa descrieti cat mai bine obiectul pe care il vindeti. Puteti folosi imagini, fisiere video, text, grafice si orice altceva credeti ca v-ar ajuta la vanzarea produsului respectiv. Articolul trebuie listat in categoria potrivita, atat pentru categoria principala cat si pentru categoria secundara. Articolele listate in licitatiile cu cantitati multiple ("dutch", olandeze) trebuie sa fie perfect identice.

8. Vanzatorul poate incheia o licitatie mai devreme sau o poate anula dar numai daca pana la finalul acesteia sunt mai mult de 12 ore.

9. Este strict interzis pentru membrii Minim.ro a se angaja in urmatoarele activitati:
- folosirea unui ID utilizator secundar pentru plasarea de oferte la licitatiile proprii sub orice forma;
- trimiterea de mesaje comerciale catre utilizatorii care liciteaza la licitatiile altor membrii care vand articole asemanatoare sau identice cu propriile licitatii;
- listarea unui articol asupra caruia nu aveti posesia la momentul listarii licitatiei;
- listarea unui articol pe care-l detineti in cantitati limitate si care mai este listat in alte site-uri de licitatii on-line;
- postarea de comentarii vulgare, profanatoare, rasiste sau amenintatoare la adresa altor membrii in sectiunea de comentarii;
- postarea de comentarii care includ informatii personale de identificare ale altor membrii in sectiunea de comentarii;
- postarea in cadrul descrierii produselor sau a titlului, a informatiilor personale de contact ale vanzatorilor;
- propunerile de cumparare inaintate de cei care liciteaza, direct catre vanzatori, prin email, prin mijloacele puse la dispozitie pe site sau prin orice alt mijloc de comunicare.

10. Monedele folosite in acest site sunt leul nou romanesc (simbolul folosit este RON) si Euro (simbolul folosit este EURO).

11. Ora oficiala folosita este ora Romaniei. Aceasta este ora dupa care se calculeaza timpul de inceput al unei licitatii, timpul de final sau timpul ramas dintr-o licitatie.

12. Unele articole sunt interzise spre vanzare in site-ul Minim.ro iar altele au un regim special, (de exemplu fac obiectul vanzarii numai daca vanzatorul sau cumparatorul au licenta sau permis, aprobare din partea unei terte parti sau daca fac dovada platii taxelor etc.). Pentru toate articolele pe care le puneti in vanzare, aveti obligatia de a cunoaste toate reglementarile legale in vigoare privind comercializarea articolelor respective.

13. Toti utilizatorii acestui site au obligatia de a-si respecta toate obligatiile fata de Minim.ro precum si fata de ceilalti membrii Minim.ro (in cazul incheierii unei tranzactii de vanzare - cumparare). Prin incheierea tranzactiei cu un alt membru, va angajati sa respectati clauzele de vanzare ale articolului respectiv, clauze care sunt incluse in descrierea articolului oferit spre vanzare.

14. Onorarii la Minim.ro
Inscrierea in site-ul nostru este gratuita. Folosirea site-ului pentru cumparea de produse sau servicii este gratuita.
Listarea unei licitatii simple in site-ul nostru este gratuita. Prin licitatie simpla se intelege o licitatie al carei titlu nu este ingrosat sau colorat, o licitatie care nu este listata in sectiunea de licitatii speciale. Pentru aceste listari speciale se percep anumite "onorarii". Onorariile sunt exprimate in puncte minim.ro (PUMIN).
Minim.ro isi rezerva dreptul de a modifica aceste aceste onorarii cu un anunt prealabil in sectiunea de "Stiri" a site-ului intr-un termen de 5 zile. In cazul modificarii acestor onorarii in sensul descresterii lor, acest termen poate sa scada pana la 3 zile.

15. Creditul pozitiv al unui utilizator nu va putea fi utilizat decat pe site-ul Minim.ro. Sub nici o forma acest sold nu se poate transforma in bani si transfera utilizatorilor Minim.ro.

16. Serviciile noastre si site-ul Minim.ro va sunt oferite "asa cum sunt", fara nici un fel de garantie. Nu garantam accesul sigur, continuu si neintrerupt la serviciile noastre. Operarea in cadrul Minim.ro poate sa fie influentata de numerosi factori aflati in afara controlului nostru. Noi nu oferim nici o garantie a drepturilor de proprietate asupra articolelor vandute sau cumparate prin Minim.ro, asupra calitatii lor, asupra concordantei lor cu scopurile concrete in care au fost achizitionate sau asupra comiterii unor eventuale ilegalitati in detrimentul unei terte parti. Nu oferim nici o garantie referitoare la vreun utilizator neverificat al serviciilor Minim.ro sau referitoare la actiunile acestora. Pentru utilizatorii verificati oferim garantia identitatii reale pa baza documentelor cerute de catre noi, dar nu oferim garantia referitoare la actiunile acestora. Documentul doveditor al identitatii reale a utilizatorilor verificati poate fi pus la dispozitia autoritatilor la cererea justificata a acesora.

17. Accesul neautorizat la serverele pe care este gazduit Minim.ro, la bazele de date ale Minim.ro sau incercarile de acces neautorizat la acestea vor fi raportatate, fara exceptie, autoritatilor competente. Sunteti de acord sa nu folositi anumite programe precum si alte dispozitive automate sau modalitati manuale pentru a monitoriza sau copia paginile noastre web sau continutul lor fara o autorizatie scrisa anterioara a Minim.ro. Sunteti de acord sa nu folositi nici un dispozitiv, software sau subrutina care sa interfereze sau sa incerce sa interfereze cu buna desfasurare a licitatiilor pe minim.ro sau cu tranzactionarea de orice articole in vederea vanzarii-cumpararii. Sunteti de acord sa nu realizati nici o actiune care impune o incarcare nerezonabila sau disproportionata a serverelor Minim.ro. Sunteti de asemenea de acord sa nu copiati, reproduceti, alterati, modificati, distribuiti (inclusiv afisare publica), sa nu folositi pentru scopuri comerciale sau alte scopuri, continutul acestui site (sau orice parte din el), si sunteti de acord sa nu realizati lucrari care deriva din acest site fara o autorizatie scrisa anterioara a Minim.ro sau a unei terte parti, reprezentanta oficiala a Minim.ro.

18. Utilizarea serviciului Minim.ro constituie acordul dvs. de a primi stiri prin email in sensul Legii 365/2002, cap. I, art. 6, paragraful 1. "destinatar al serviciului sau destinatar - orice persoana fizica sau juridica ce utilizeaza in scopuri comerciale, profesionale sau de alta natura un serviciu al societatii informationale, in special in scopul cautarii de informatii sau al furnizarii accesului la acestea".

19. Codul PIN care trebuie introdus la inregistrare este o masura impotriva crearii automate de conturi multiple.

20. Din acest acord fac parte integranta urmatoarele sectiuni ale site-ului nostru: Lista obiectelor interzise si Politica de confidentialitate. Aprobarea de catre dumneavoastra a acestui acord inseamna aprobarea tuturor prevederilor continute in paginile mentionate mai sus.

21. Daca incalcarea regulilor ar fi putut provoca sau a provocat daune site-ul Minim.ro sau membrilor sai, pot fi demarate actiuni in justitie menite sa duca la recuperarea prejudiciului.

22. Minim.ro coopereaza cu autoritatile si alte parti terte pentru a da ajutorul necesar in respectarea legii si a altor drepturi. Din aceasta cauza, daca autoritatile locale, nationale sau internationale necesita folosirea justificata a oricarui fel de informatie despre un utilizator, Minim.ro va furniza informatiile cerute.

23. Pe langa Termenii si conditiile Minim.ro, mai sunt in vigoare pe acest site: Legea Comertului electronic in Romania si Legea Dreptului de Autor.

Atentie! Anuntul creat de dvs. NU poate contine enunturi care aduc atingere statului Roman, contravin oricaror legi sau reglementari locale, guvernamentale, statale sau internationale sau sa publicati anunturi cu continut pornografic, xenofob, defaimator, obscen sau amenintator. Prin publicarea anuntului rezulta ca sunteti de acord cu cele de mai sus si sunteti DIRECT RASPUNZATOR (dvs. si numai dvs.) pentru orice litigii sau pretentii de orice natura aparute ca urmare a publicarii anuntului de catre dvs.

Prezenta pagina de "Termeni si Conditii" se poate modifica oricand, fara o notificare prealabila din partea Minim.ro.