Ziarul Financiar - Licitatii si Anunturi

Licitatii si Anunturi online
Licitatii si Anunturi - Minim.ro
(Simboluri:

L

=Licitatii  

A

=Anunturi)
 
1 EUR 4.4567 lei | 1 USD 3.2960 lei     (Istoric curs valutar BNR)

|

Licitatii si Anunturi Licitatii si anunturi - RSS

|

Licitatii Licitatii - RSS

|

Anunturi Anunturi - RSS

|
 
 
Acasa  « Stiri  « Ziarul Financiar

Ziarul Financiar

Minim.ro - Licitatii si Anunturi Gratuite - citat in "Ziarul Financiar"!
In continuare va prezentam articolul din Ziarul Financiar:

"Adjudecat" doar cu un simplu click
Adriana Rosoga


Site-ul de licitatii online Ebay.com, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata comertului electronic din SUA, i-a inspirat pe investitorii romani dornici sa exploateze potentialul acestui business pe piata autohtona.

Cand a deschis site-ul de licitatii on-line, in 2005, Adrian Stan, proprietarul Minim.ro, era el insusi utilizator al acestui tip de tranzactii. Site-ul pe care il folosea nu ii oferea prea multe optiuni, astfel incat a decis sa realizeze propriul proiect.
Investitia initiala a fost de 1.000 de euro, bani necesari pentru achizitionarea unui server, iar pentru dezvoltarea aplicatiei a mai cheltuit alte catva sute de euro.

In urmatoarele luni insa sunt prevazute invetitii majore necesare pentru redesenarea si remodelarea intregului site.
Pentru inceput a existat o singura persoana care se ocupa de site, in prezent firma avand cinci angajati implicati in activitati diferite.
Modul de functionare al site-ului este simplu. Inainte de a posta anunturi, utilizatorul este in prealabil verificat. Serviciul de verificare a fost introdus pe Minim.ro inca din 2005. "Prin acest sistem, cu ajutorul unei copii a unui act de identitate trimisa de catre utilizator, noi verificam datele din viata "reala" cu cele din baza de date, datele din viata "virtuala". Daca aceste date coincid, utilizatorul devine 100% verificat, urmand sa aiba o medalie pe site care specifica acest lucru si sa aiba acces la unele functii suplimentare", precizeaza Stan.
Postarea pe site a anunturilor este gratuita, atat deschiderea de licitatii, cat si postarea de anunturi. Pentru moment, publicitatea pe site nu este de vanzare, deoarece acolo vor fi promovate site-urile din reteaua proprie.
Perioada in care se inregistreaza cele mai multe licitatii este primavara. Desfasurarea unei licitatii online incepe in momentul in care un utilizator deschide o licitatie, punand la vanzare un obiect. Ceilalti utilizatori liciteaza sumele pe care le doresc pentru respectivul obiect, urmand ca la expirarea timpului acordat licitatiei, cel cu pretul cel mai mare sa castige licitatia si sa primeasca pe e-mail datele de contact ale vanzatorului. Atunci cand se initiaza licitatia, vanzatorul mentioneaza modalitatea de transport pe care o agreeaza.
In ceea ce priveste plata, aceasta se stabileste prin comun acord si poate fi ramburs, prin transfer bancar sau poate fi prin plata electronica prin serviciul "Leu Virtual".
In cazul licitatiilor prin Internet, gama de produse tranzactionate este mult mai variata. Astfel, utilizatorii Internetului pot achizitiona de la electrocasnice si produse de larg consum la obiecte de arta scumpe si animale de casa. Cele mai vandute produse prin licitatie sunt produsele electronice.
Preturile pe Minim.ro variaza de la 0 lei (pentru sectiunea de donatii care exista pe site) la 1.500.000 euro (o benzinarie din Ardeal) si chiar 2.300.000 de euro, pret de pornire a licitatiei pentru o fabrica din Bucuresti.
Utilizatorii care le acceseaza site-ul sunt in general tineri sub 30 de ani, si in cea mai mare parte bucuresteni.
Situatii mai dificile a intampinat in momentul in care persoane din exteriorul Romaniei incercau sa fraudeze licitatiile. Solutia gasita a fost aceea de a le bloca acelor utilizatori conturile.
Okazii.ro este un alt proiect care a demarat pe 5 aprilie 2000, intr-o perioada in care, in Romania, increderea in tranzactiile prin Internet aproape ca nu exista.

[...]"

 

Data: 16-03-2007

Nota: Stire preluata din varianta anterioara a site-ului Minim.ro (versiunea 1.0)

 

Toate stirile